Dr. Eric Braverman

Dr. Eric Braverman is een Amerikaanse arts die holistische en alternatieve gezondheid beoefent en zijn aandacht richt op de balans van de vier belangrijkste neurotransmitters in de hersenen. Voor hem, zoals uitgelegd in zijn boek The Edge Effect, is de balans van deze neurotransmitters, dopamine, acetylcholine, GABA en serotonine, essentieel om de gezondheid van een individu te herstellen. Hij ontwierp een test die vier soorten persoonlijkheden definieerde op basis van de dominantie van een neurotransmitter.

Ik zelf heb het boek ‘The Edge Effect’ gelezen alsook de verdiepingsdag in de neurotransmitters gevolgd vanuit VitEducatief en er is zó veel waarde uit te halen!

GABA

Ik zal binnenkort per neurotransmitter een verdieping schrijven voor jullie te lezen als artikel. Voor nu heb ik globaal alles beschreven onder het kopje ‘neurotransmitters’ hierboven in het menu! 

Andere berichten:

Lactose- en/of caseïne-intolerantie? Maak Ghee!

Lactose- en/of caseïne-intolerantie? Maak Ghee!

Recept: Ghee!Lactose en/of caseïne intolerantie? Of wil je gewoon lekker kunnen koken zonder dat de boter giftige stoffen afgeeft? Ghee kan je namelijk verhitten tot wel 250 graden voordat het tot het 'rookpunt' komt! + de (meeste) melkeiwitten worden eruit gehaald in...

warm en licht verteerbaar voor de darmen: kitcharie!

warm en licht verteerbaar voor de darmen: kitcharie!

Recept: Kitcharie!Mocht je eens iets wat meer 'specialer' willen maken maar toch super simpel, super lekker en heerlijk voor je gehele balans?Porties 4 personenBereidingstijd 30 minutenKcal p.p. 180,9Goed voor: DinnerIntroductie Over dit receptAllereerst: erg...