Dr. Eric Braverman

Dr. Eric Braverman is een Amerikaanse arts die holistische en alternatieve gezondheid beoefent en zijn aandacht richt op de balans van de vier belangrijkste neurotransmitters in de hersenen. Voor hem, zoals uitgelegd in zijn boek The Edge Effect, is de balans van deze neurotransmitters, dopamine, acetylcholine, GABA en serotonine, essentieel om de gezondheid van een individu te herstellen. Hij ontwierp een test die vier soorten persoonlijkheden definieerde op basis van de dominantie van een neurotransmitter.

Ik zelf heb het boek ‘The Edge Effect’ gelezen alsook de verdiepingsdag in de neurotransmitters gevolgd vanuit VitEducatief en er is zó veel waarde uit te halen!

GABA

Ik zal binnenkort per neurotransmitter een verdieping schrijven voor jullie te lezen als artikel. Voor nu heb ik globaal alles beschreven onder het kopje ‘neurotransmitters’ hierboven in het menu! 

Andere berichten:

De B vitamines: energie en zenuwstelsel!

De B vitamines: energie en zenuwstelsel!

De 'B' familie: samen sterk!De B vitamines: energie & zenuwstelsel ⚡️ Ook super belangrijk dus! Hier volgt weer een beetje inzicht in deze vitamines: B1: voor een alerte geest ✅ Verbetert: concentratie, geheugen, stemming, zenuwen, energie 🔻 Vermindert: depressie,...

Vermijd dat snaccident!

Vermijd dat snaccident!

[Snack-si-dent]= Per ongeluk een hele chocoladereep opeten.Zorg dat jij niet team ‘coronakilootjes’ word! Een study heeft onderzocht dat als je enkel 5% van je lichaamsgewicht afvalt dat al heel gunstig is tegen Corona. 80% van de mensen die momenteel met het Corona...