[Snack-si-dent]

= Per ongeluk een hele chocoladereep opeten.

Zorg dat jij niet team ‘coronakilootjes’ word! Een study heeft onderzocht dat als je enkel 5% van je lichaamsgewicht afvalt dat al heel gunstig is tegen Corona. 80% van de mensen die momenteel met het Corona virus op de IC ligt, heeft overgewicht. De waarschijnlijke oorzaak hiervan is dat mensen met overgewicht meer ACE2 receptoren in hun vetcellen hebben (de receptoren waarop COVID-19 aangrijpt).

Enkele tips:
♥ Bulkdrinken! Drink op maar 2/3 momenten van de dag zo veel mogelijk tot je hoofd het seintje geeft van ‘ik zit vol’! Dit zorgt ook dat het hormoon Oxytocine vrijkomt.

♥ Oxytocine – ook wel bekend als hét knuffelhormoon – is een belangrijk stofje in je hersenen dat verantwoordelijk is voor een gevoel van intimiteit en verbondenheid. Daarnaast geeft oxytocine je zelfvertrouwen, maakt het je vrolijk en helpt het je ontspannen. Oxytocine vermindert ook stress en onderdrukt angstgevoelens die jou flink kunnen belemmeren. Voor nu een zeer fijn gevoel om te willen hebben!

♥ Ga niet over op enkel kip met salade. Beleg je boterham gewoon eens met lekker veel gezonde vetten en groentes! Zo geef je je lichaam de juiste energie en heb je minder kans op het snaccident! Want weet dat elke keuze die je maakt in voeding je lichaam helpt te beschermen OF je lichaam zich verzwakt laat voelen waardoor het meer moeite heeft om zichzelf te beschermen. Ga voor flexibele krachtige cellen!

♥ Neem +- 20 minuten de tijd voor elke maaltijd (en daarbij is alles wat je in je mond stopt een maaltijd!) om het lichaam optimaal te laten verteren is stress zeker niet gewenst. Ook een ‘lopende lunch’ is niet gunstig. Zie je lichaam als terug in de oertijd! Ons DNA wijzigt namelijk maar 0,5% per 1 miljoen jaar! Ons DNA is dus bijna gelijk aan de oermens!
Stress heeft in ons lichaam altijd prioriteit want zo kan je overleven in gevaarlijke situaties. Hoe meer stress hoe meer het lichaam energie daaraan verbrand en niet energie stuurt naar de werking van onze spijsvertering. Hoe slechter de spijsvertering hoe minder goed het lichaam de juiste energie uit voeding kan halen hoe meer het lichaam vraagt naar energie snaccident!

♥ (Nuchter) bewegen! Hoe meer je cellen de glucose opbranden (wat jou energie geeft) hoe minder die cellen het te veel aan wat binnenkomt hoeven op te slaan als vet! Daarnaast zorgt net even dat bewegen voor het eten ervoor dat je minder snel te veel eet. Gewoon een rondje om het huis lopen is ook al goed! aangeraden is wel om 3x per week die sportprikkel te activeren (zweten, hijgen, test your limits!) Zie jezelf echt als dat sportpaard wat gemaakt is om te bewegen!

Het zit in velen van ons om vaak het roer ineens om te gooien en prestatiegericht te werk te willen gaan. In voeding zijn het vaak al de kleine stappen die een groot verschil maken! Zie verandering in voeding ook echt als gedragsverandering. Een zakelijke unit herorganiseren kost bijna evenveel tijd! Kleine stappen maken daarin al groot verschil: begin met je boterham rijker met groentes beleggen, neem je tijd bij je maaltijd, loop elke dag gewoon eens een blokje om zonder gehaast!

We zijn samen sterk maar jouw gezondheid start bij jezelf!

Lize Matser

Zet zelf die eerste stap!

Er is een reden waarom veel mensen niet (op een fijne manier) kunnen afvallen of een jo-jo effect ervaren. Dit heeft vaak niet eens met jouw motivatie te maken maar meer met gewenning, hormonale processen, stress en kennis te maken!

Andere artikelen:

De Orthomoleculaire wereld kent veel aspecten. Lees hier artikelen die ik vanuit deze sector met jou wil delen. Samen gaan we voor een gezonde leefstijl!

Lactose- en/of caseïne-intolerantie? Maak Ghee!

Lactose- en/of caseïne-intolerantie? Maak Ghee!

Recept: Ghee!Lactose en/of caseïne intolerantie? Of wil je gewoon lekker kunnen koken zonder dat de boter giftige stoffen afgeeft? Ghee kan je namelijk verhitten tot wel 250 graden voordat het tot het 'rookpunt' komt! + de (meeste) melkeiwitten worden eruit gehaald in...